Szerzők: BIHARI IMRE

Különleges öröm egy jó könyvről jókat írni. Csaknem 10 éve jelent meg utoljára átfogó sebészeti műtéttan könyv, tehát a jelen kiadás biztos siker (1. ábra) (1). De kezdjük az elején. Az Érbetegségek folyóiratban számos alkalommal találkozhattak Littmann professzor nevével, ezért talán nem meglepő, hogy most megjelent műtéttan könyv sorozatának, már követői által átdolgozott kötetéről olvashatnak.

Érbetegségek: 2023/2. 55-58. oldal

Szerzők: SZERKESZTŐSÉG

Örömmel értesítjük kedves kollégáinkat, hogy a Bartos dr. által több, mint egy évtizede rendszeresen közölt szakmatörténeti cikkekből könyvet adunk ki. A könyv elsősorban az érsebészet hazai fejlődéséről és annak nemzetközi összehasonlításáról szól.

Érbetegségek: 2023/2. 52-53. oldal

Szerzők: Dr. Bihari Imre

Kő András könyvének címe: "Varázsgömb és szike" sokat elárul a tartalomból, hiszen Gloviczki Péter nemcsak a Mayo Klinika érsebész professzora, hanem nemzetközileg elismert bűvész is, és a könyv mindkét pályáját részletesen ismerteti.

Érbetegségek: 2023/1. 27-29. oldal

Szerzők: BARTOS GÁBOR

E köszöntő szerzője nincs könnyű helyzetben, hiszen egy nem mindennapi személyiséget kell üdvözölie egy nem mindennapi alkalomból. Bár e születésnapi jókívánság írója az elmúlt 20 évben írt már néhány elismerő megemlékezést, úgy érzi, most alaposan össze kell szednie magát, amikor nekilát ennek a méltatásnak. Dzsinich Csaba ugyanis egyedi jelenség a magyar érsebészet történetében mind személyiségében mind teljesítményében.

Érbetegségek: 2022/4. 181-183. oldal

Szerzők: DR. BIHARI IMRE

Beszámoló az EVF és HVF közös kongresszusáról
(2021. június 24-26.)


Az Európai Vénás Fórum (EVF) 21. kongresszusának szervezése a Covid-19 járvány kitörése miatt szokatlan módon alakult. Mivel az EVF egy jól szervezett, előrelátó, aktív, tudományos társaság, a tervezett időpontot jóval megelőzően, először 2017-ben, egy könnyű beszélgetés keretében merült fel, hogy a 2020-as összejövetel megrendezésére Budapesten kerüljön sor. Erről a Hazai Vénás Fórum (HVF) örömmel értesült, az EVF pedig szívesen vette pozitív visszajelzésünket. Az EVF ugyanis minden évben más európai nagyvárosban tartja össze jövetelét: volt már Londonban, Párizsban, Portóban, Lyonban, Zürichben és Szentpéterváron is, hogy csak a nevezetesebb helyszíneket emeljük ki.

Érbetegségek: 2021/3. 83-87. oldal

Szerzők: DR. BIHARI IMRE

Könyvajánló

A sebkezelés azokkal a sebekkel foglalkozik, amelyek nem mutatnak gyógyhajlamot, hiszen a megfelelően gyógyuló sebek az első ellátás után már csak minimális odafigyelést igényelnek. A gyógyhajlamot nem mutatók sok szenvedést okoznak a betegnek és jelentős fejtörést a kezelőnek. Nem véletlen, hogy a lábszárfekélyeket évszázadokon át crux medicorumnak, az orvosok keresztjének nevezték.

Érbetegségek: 2021/2. 57-58. oldal

Szerzők: DR. BIHARI IMRE

Könyvajánló

Most jelent meg Az érgyógyászat alapvonalai c. könyv a Medicina kiadó gondozásában. Ez a hiánypótló, szakmánkat, annak egyre kiforrottabb és sikeresebb eredményeit és újabb lehetőségeit bemutató egyetemi tankönyv nem hagyható szó nélkül. Jelentős kiadvány, mind terjedelmét, mind tartalmát, mind minőségét tekintve, tehát nem lehet könnyen, egy-egy odavetett mondattal elintézni.

Érbetegségek: 2021/1. 19-21. oldal

Szerzők: DR. NAGY ANDRÁS, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Sebészeti Osztály

Jámbor Gyula Tanár Urat tanítványai, barátai, volt és jelenlegi munkatársai nevében sok szeretettel és nagy tisztelettel köszöntjük 80. születésnapja alkalmából! Bár ? főleg érsebészeti körökben ? Jámbor Tanár Úr munkássága jól ismert, de a fiatalabbak kedvéért néhány mondatban összefoglaljuk tevékenységét, mely a magyar érsebészet egyik meghatározó pillére.

Érbetegségek: 2019/4. - 92. oldal

Szerzők: SZERKESZTŐSÉG

A magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság Hazai Vénás Fóruma 3. alkalommal rendezte meg az Another Phlebology konferenciát.

Érbetegségek: 2019/4. - 99. oldal

Szerzők: DR. MERKELY BÉLA

Dr. Sándor tamás köszöntése 85. születésnapja alkalmából.

Érbetegségek: 2019/1. 3-4. oldal